Чистач

Чистач

Cleaner

Жaнp:Криминалистички
Tpaeње:88 мин.
Режисер:Renny Harlin
Улоги:Samuel L. Jackson, Ed Harris, Eva Mendes
« »
Кратка содржина

Поранешниот полицаец Том Катлер заработува за живот чистејќи ги местата на злосторствата. Том добива повик да исчисти место на убиство, што на прв поглед се чини како рутинска работа. Подоцна ќе се испостави дека еден од соработниците на окружниот обвинител, Џон Норкат, живее токму на адресата каде што се случило убиството. Кога Том ќе почне да истражува, дознава дека причина за смртта е полициска корупција, што него го доведува во голема опасност...