Господин Најс

Господин Најс

Mr. Nice

Жaнp:Комедија, Криминалистички, Биографски
Tpaeње:121 мин.
Режисер:Bernard Rose
Улоги:Rhys Ifans, Chloë Sevigny, David Thewlis
« »
Кратка содржина

Филмот ја следи животната приказна на елитен британски шверцер на дрога - Хауард Маркс познат како Господин Најс. Тој е туристички агент, промотор на рок концерти, писател и најголем шверцер на марихуана во светот. Неговите главни контакти се мафијата, ИРА, ЦИА и МИ6. Човек со 43 лажни имиња, четири деца, 89 телефонски линии, 25 фирми и над милион
продадени книги…