Грабеж на државната печатница

Грабеж на државната печатница

The Great Mint Swindle

Жaнp:Криминалистички
Tpaeње:92 мин.
Режисер:Geoff Bennett
Улоги:Grant Bowler, Todd Lasance, Josh Quong Tart
« »
Кратка содржина

Крими филм според вистински настан, имено грабежот во почетокот на 80-те години на тројцата браќа Реј, Питер и Брајан. Тие биле фатени и осудени на 12, 16 и 20 години затвор, но дури по 2 децении почнува да се наѕира вистинскиот размер на нивната операција...