Астерикс и Обеликс во Британија

Астерикс и Обеликс во Британија

Astérix & Obélix: Au service de sa Majesté

Жaнp:Комедија, Авантура, Фамилијарен
Tpaeње:106 мин.
Режисер:Laurent Tirard
Улоги:Gerard Depardieu, Edouard Baer, Guillaume Gallienne
« »
Кратка содржина

Во 50-та година пред нашата ера, Цезар сака да освои нови територии. Решава да го освои оддалечениот остров, наречен Британија. И покрај силните напади на моќната римска армија, едно село успева да остане непокорено. Британската кралица ќе го прати својот советник во Галија, да ги побара Астерикс и Обеликс…