Љубовта е кучка

Љубовта е кучка

Amores Perros

Жaнp:Драма, Трилер
Tpaeње:147 мин.
Режисер:Alejandro González Iñárritu
Улоги:Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo
« »
Кратка содржина

Три испреплетени приказни за животите на различни слоеви на општеството во Мексико Сити. Октавио се обидува да собере доволно пари за да побегне со својата девојка и одлучува своето куче Кофи да го вклучи во борби на кучиња. Откако борбата тргнува на лошо, Октавио ќе помине на црвено и ќе предизвика сообраќајна несреќа во која ќе настрада манекенката Валерија. Даниел и Валерија конечно ја пронашле среќата, но таа е ненадејно прекината кога Валерија ќе ја изгуби ногата во несреќата. Ел Чиво е бескуќчник кој се грижи за кучиња скитници, и е сведок на несреќата...