Бегство од Шошенк

Бегство од Шошенк

The Shawshank Redemption

Жaнp:Криминалистичка драма
Tpaeње:137 мин.
Режисер:Frank Darabont
Улоги:Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
« »
Кратка содржина

Енди Дуфренс е успешен банкар кој невин е обвинет за убиство на неговата неверна соруга и на нејзиниот љубовник. Енди е осуден на две доживотни робии, кои треба да ги отслужи во затворот Шошанк во државата Мејн. Судбината на Енди ја следиме низ очите на неговиот затворски цимер Ред. Ред е осуден на доживотна робија, и зад себе има веќе дваесет години отслужена казна. За тоа време научил да балансира меѓу групите на затворениците, сепарирани низ затворот и стражарите кои ги предводи бруталниот Бајрон Хедли.