Kасапски кучиња

Kасапски кучиња

Reservoir Dogs

Жaнp:Криминалистички, Трилер
Tpaeње:96 мин.
Режисер:Quentin Tarantino
Улоги:Tim Roth, Michael Madsen, Quentin Tarantino
« »
Кратка содржина

Џо Кабот е искусен криминалец кој собира група крадци за да извршат кражба на дијаманти. Важен дел од неговиот план е крадците да не се познаваат меѓусебе, за еден со друг случајно да не се предадат. Џои имињата им ги дава според боите: Г-дин Вајт, г-дин Оринџ... Откако ќе тргне акцијата на грабежот, дејствието се сместува во магацинот во кој г-дин Блонд сурово се изживува над човекот за кого мисли дека е полицаец. Почнува игра на нерви со многу крв и насилство која резултира со финална пресметка.