Остермановиот викенд

Остермановиот викенд

The Osterman Weekend

Жaнp:Акција, Драма, Трилер
Tpaeње:98 мин.
Режисер:Sam Peckinpah
Улоги:Rutger Hauer, John Hurt, Craig T. Nelson
« »
Кратка содржина

Џон Танер е водител на телевизиска информативна емисија кој еднаш годишно поминува долг викенд во викендичката, со своите тројца надобри пријатели од студентските денови, Бернард Остерман, Џозеф Кардоне и Ричард Тремани. Еден ден, на Танер му приоѓа Лоренс Фасет, агент на ЦИА, кој поседува докази кои упатуваат на тоа дека неговите тројца пријатели се агенти во служба на Советскиот Сојуз. Иако Тарнер на почетокот е неодлучен, сепак се согласува луѓето на Фасет да му ја озвучат куќата и да постават камери за во текот на викендот да ги надгледуваат и да дознаат дали навистина се работи за предавници на земјата. Танер наскоро ќе сфати дека планот на Фасет тргнува во неочекувана насока.