16 Блока

16 Блока

16 Blocks

Жaнp:Акција, Криминалистички
Tpaeње:98 мин.
Режисер:Richard Donner
Улоги:Bruce Willis, Yasiin Bey, David Morse, Jenna Stern
« »
Кратка содржина

Стариот детектив пред пензија, Џек Мозли (Брус Вилис), добива задача да го превезе ситниот криминалец Еди на суд. Мозли не знае дека Еди е сведок во судењето против некои негови колеги полицајци, а ти се подготвени да го спречат по секоја цена...