Легенда
Драма

Легенда Драма

Legendary

RedateljMel Damski
UlogeUloge: John Cena, Patricia Clarkson, Danny Glover
Godina2010. godina
Trajanje107 min.
Na programu:Вторник, 25.06.2024 u 18:40
Кратка содржина Мек Четли бил млад и перспективен борач, сè додека автомобилска несреќа не му ставила крај на неговиот живот. Неговиот син Мајк (Џ. Цена) некогаш бил борач во средно школо, но се откажал од сè и избегал од дома. Оттогаш никој не слушнал за него, па ни неговиот 15-годишен брат Кал (Д. Греј), ниту мајка му Шерон (П. Кларксон). И покрај фактот дека му недостигаат физички предиспозиции, слабиот Кал одлучува дека е време да застане во рингот после охрабрувањата од мистериозниот локалец Хенри „Ред“ Њуман (Д. Гловер). И баш кога Кал мисли дека му е преку глава од сè, добива помош од неочекуван извор...