Темниот коњ
Документарец

Темниот коњ Документарец

Dark Horse

RedateljLouise Osmond
UlogeUloge: Jan Vokes, Howard Davies, Brian 'Daisy' Vokes
Godina2015. godina
Trajanje85 min.
Na programu:Сабота, 26.11.2022 u 18:50
Кратка содржина Во еден мал град во Јужен Велс, келнерка решава да одгледа тркачки коњ кој на крајот ќе го нарече Дрим Алијанс (Сојуз на соништата). Таа и нејзиниот сопруг купуваат кобила и ги замолуваат другите селани да им се придружат со финансии и совети. Коњот победува на Велшкото национално првенство и тука започнува приказната за успехот и остварувањето на соништата...