Америчка пита

Америчка пита

American Pie

Жaнp:Романтична комедија
Tpaeње:92 мин.
Режисер:Paul Weitz, Chris Weitz
Улоги:Jason Biggs, Chris Klein, Tara Reid
« »
Кратка содржина

Откако ќе матурира, Џим одлучува да ја запроси Мишел, девојката која ја сака, а која е, иако на прв поглед мирна и традицоионална, многу заинтересирана за луд секс. По запросувањето, Џим сфаќа дека ќе мора уште многу да направи за венчавката да помине добро. Меѓу другото, мора да научи да игра валцер, да одржува добри односи со родителите на Мишел, Мишел мора да ја одбере вистинската венчаница, а мора и да им остане лојален на своите разуздани пријатели, желни за забава на лудата ергенска вечер, но кои се во состојба да му ги понудат своите решенија за проблемите, од учење на танц, до избор на фустан.