Писмата до Јулија

Писмата до Јулија

Letters to Juliet

Жaнp:Романтична комедија
Tpaeње:105 мин.
Режисер:Gary Winick
Улоги:Amanda Seyfried, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave
« »
Кратка содржина

Младата Американка Софи доаѓа во Верона, градот во кој е родена Јулија – славниот лик од делото „Ромео и Јулија“. Софи набрзо ќе ѝ се придружи на група доброволци, кои решаваат да одговараат на писмата напишани за Јулија, а во кои се браат љубовни совети. Одговорот на Софија на писмото од далечната 1951 година ја инспирира жената што го го напишала да допатува во Италија во потрага по одамна изгубена љубов. Бнејзиното доаѓање ќе придвижи цела низа неверојатни случувања, во кои секој од ликовите ќе го спознае вистинското значење на зборот љубов...