Последниот здив

Последниот здив

Dans La Brume

Жaнp:Научна фантастика, Мистерија
Tpaeње:89 мин.
Режисер:Daniel Roby
Улоги:Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin
« »
Кратка содржина

Без информации за тоа што се случува и како да се спасат, без струја, храна и вода, брачен пар се обидува да преживее нешто што изгледа како природна катастрофа и уште поважно, да ја спаси својата ќерка. Поради ослабениот имунитет од автоимуна болест, 11-годишната Сара од самото раѓање живее во херметичка комора, која ја одржува во живот. Во моментот кога смртоносната магла ќе стигне до нивната зграда, Матје и неговата сопруга бегаат на горниот кат кај соседите, а нивната ќерка мора да биде оставена во нејзиниот безбедносен меур во нивниот стан неколку ката подолу…