Волис и Едвард

Волис и Едвард

Wallis & Edward

Жaнp:Романтична драма
Tpaeње:94 мин.
Режисер:David Moore
Улоги:Stephen Campbell Moore, Joely Richardson, David Westhead
« »
Кратка содржина

Годината е 1936. На англискиот престол е Едвард 3 (С. Ц. Мур). Тој се вљубува во Волис Симпсон (Џ. Ричардсон), Американка која зад себе има два пропаднати брака. За да се ожени со неа, одлучува да абдицира. Ова е вистинска приказна која предизвикала скандал во дел од светот.