Азбучен убиец

Азбучен убиец

The Alphabet Killer

Жaнp:Трилер
Tpaeње:94 мин.
Режисер:Rob Schmidt
Улоги:Eliza Dushku, Cary Elwes, Timothy Hutton
« »
Кратка содржина

Детективката Меган Пејџ (Е. Душку) истражува силување и убиство на малолетно девојче. Според анализата на експертите на ФБИ, убиецот постапил непромислено и имал среќа што не бил фатен. Меѓутоа, Меган мисли дека убиецот е некој локалец кој методично го планирал своето злосторство. Забележува дека првата буква од името и презимето и местото каде што е пронајдено телото започнуваат со буквата ц. Кога ќе се случи второ убиство по истата шема, излегува дека таа била во право. Но, нејзината опсесија и посветеност на истрагата почнуваат да влијаат на нејзината психичка состојба... Филмот е заснован на вистински настан.