Праведно убиство

Праведно убиство

Righteous Kill

Жaнp:Криминалистички
Tpaeње:97 мин.
Режисер:Jon Avnet
Улоги:Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent
« »
Кратка содржина

 

Турк (Роберт де Ниро) и Рустер (Ал Пачино) се двајца искусни детективи на њујоршката полиција и долгогодишни партнери, кои бараат сериски убиец. Серискиот убиец веќе подолго време убива криминналци-психопати. И двајцата имаат сопствени нерешени проблеми, па нивната соработка со помладите колеги создава напнатост, особено затоа што Турк живее со со бившата девојка на Перез, која, исто така, е детективка.