Возило 19

Возило 19

Vehicle 19

Жaнp:Акција, Трилер
Tpaeње:85 мин.
Режисер:Mukunda Michael Dewil
Улоги:Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers
« »
Кратка содржина

Мајкл Вудс (П. Вокер) по неговото условно ослободување решава да ја најде својата бивша сопруга и се упатува во град во кој никогаш не бил. Изнајмува автомобил, но не знае дека има жена врзана во багажникот (Н. Меклин). Во целата конфузија, токму кога ќе реши да го остави возилото на отпадот, му ѕвони мобилниот, а глас од другата страна на линијата му вели дека се работи само за забуна и дека треба да ја предаде на полицијата. Мајкл наскоро сфаќа дека лицето во возилото е сведок кој решил да разоткрие корупција на луѓе на важни позиции во градот...