Бесмртните

Бесмртните

Immortals

Жaнp:Акција, Фантазија
Tpaeње:110 мин.
Режисер:Tarsem Singh
Улоги:Henry Cavill, Mickey Rourke, John Hurt
« »
Кратка содржина

Спектакуларен филм од продуцентите на филмот 300... Уште пред појавата на луѓето и животните, боговите воделе војна против титаните. По победата, ги заробиле преживеаните титани под планината Тартар, додека лакот на Епир, оружје со неверојатна моќ, било изгубен среде битка некаде на Земјата. По епската битка, на Земјата ѝ се заканува нова опасност.
Кралот Хиперион (Мики Рурк) му објави војна на човештвото и е во потрага по лакот, кој има намера да го искористи за да ги ослободи титаните и да им се одмазди на боговите што не го спасиле неговото семејство. Хиперион ја заробува пророчицата Федра (Фрида Пинто) за да му помогне да го пронајде Епирскиот лак…