Љубовен посредник

Љубовен посредник

Matchmaker

Жaнp:Драма
Tpaeње:112 мин.
Режисер:Avi Nesher
Улоги:Adir Miller, Maya Dagan, Dror Keren
« »
Кратка содржина

1968 година. Тинејџерот Арик почнува да работи за Јанкеле Брајд, брачен посредник. Во текот на работата, Арик почнува да го разбира човечкото срце и се вљубува во Тамара, роднина на својот пријател Бени. Тамара самошто се вратила од Америка и е полна со приказни за женските права, за слободната љубов и за рокот. Животот на Арик ќе почне да се менува...