Азил

Азил

Asylum

Жaнp:Трилер, Романтична комедија
Tpaeње:99 мин.
Режисер:David Mackenzie
Улоги:Natasha Richardson, Sean Harris, Marton Csokas
« »
Кратка содржина

Макс е амбициозен психијатар, кој ќе добие работа во затворската болница. Со него ќе дојдат да живеат и неговата жена Стела и малиот син.
Необичаениот нов дома изграден во готски стил и лудилото што ја опкружува ќе почне да делува на Стела. Таа ќе го запознаее уметникот Едгар, затворен за убиство на сопругата. Таа ќе се вљуби во него и повторно ќе се почувствува жива...