Таинствен остров

Таинствен остров

Mysterious Island

Жaнp:Авантура
Tpaeње:91 мин.
Режисер:Mark Sheppard
Улоги:Gina Holden, Lochlyn Munro, Pruitt Taylor Vince
« »
Кратка содржина

Адаптација на познатиот роман на Жил Верн. Дејствието започнува во текот на Граѓанската војна во Америка, во времето кога во Ричмонд владеат гладот и смртта. Пет воени заробеници донесуваат одлука да побегнат од војната така што ќе украдат балон. Одлетувајќи во небото, тие се будат на пуст остров и сфаќаат дека не се сами. Запознаваат две млади жени кои исто така залутале таму. Соочени со многу препреки, гусари, страшни суштества и активен вулкан кој само што не еруптирал, тиа мора да најдат начин како да побегнат од островот.