Последниот обред

Последниот обред

Rites of Passage

Жaнp:Трилер
Tpaeње:88 мин.
Режисер:В. Петер Илиф
Улоги:Вес Бентли, Кејт Маберли, Рајан Доноуху
« »
Кратка содржина

Натан (Р. Доноуху), студент по антропологија повикува неколку свои колеги и професорот (С. Дорф) на напуштениот ранч на своето семејство кој се наоѓа на света земја на гробиштата на индијанското племе Чумаш, за да го обнови древниот ритуал. Таму се среќаваат со психотичниот постар брат на Натан, Бени (В. Бентли) и дрогираниот Делгадо (К. Слејтер). Ритуалот кој следи никој од нив никогаш нема да го заборави...