Мекгрубер

Мекгрубер

MacGruber

Жaнp:Акциона комедија
Tpaeње:90 мин.
Режисер:Jorma Taccone
Улоги:Will Forte, Kristen Wiig, Val Kilmer
« »
Кратка содржина

Во Источен Сибир, Дитер Фон Кант (В. Килмер) и неговите луѓе ја преземаат контролата над проектил вооружен со боева глава. На другата страна на светот, во Еквадор, полковникот Џим Фејт (П. Бут) и Диксон Пајпер (Р. Филип) го бараат поранешниот член на Зелените беретки, Мекгрубер (В. Форте). Го наоѓаат додека медитира, го убедуваат да се врати во Америка и да се вклучи во акцијата за преземање на боевите глави, но Мекгрубер одбива. Но, кога ќе се сети на минатото, сепак ја прифаќа работата…