Ловец

Ловец

The Hunter

Жaнp:Трилер, Авантура
Tpaeње:102 мин.
Режисер:Daniel Nettheim
Улоги:Willem Dafoe, Sam Neill, Morgana Davies
« »
Кратка содржина

Мартин е платеник најмен од мистериозна биотехнолошка компанија и оди во дивината на Тасманија за да го лови последниот тасманиски тигар. Филмот сликовито го прикажува конфликтот меѓу човекот и дивите животни, но и етичкиот судир меѓу интересите на мултинационалните компании и чуварите на недопрената природа ...