Огледалце огледалце

Огледалце огледалце

Mirror, Mirror

Жaнp:Комедија, Авантура
Tpaeње:106 мин.
Режисер:Tarsem Singh
Улоги:Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer
« »
Кратка содржина

Откако саканиот крал ќе ги напушти, неговата безмилосна сопруга ја презема контролата над кралството и нејзината прекрасна 18-годишна поќерка Снежана, која ја крие во палатата. Но, кога принцезата го привлекува вниманието на шармантен и богат принц, љубоморната кралица ја протерува девојката во блиската шума. Потоа, Снежана се придружува на банда џуџиња за да го врати кралството кое законски ѝ припаѓа… и секако на својот принц.