Повик на дивината
Фамилијарен/авантура

Повик на дивината Фамилијарен/авантура

Call of The Wild

RedateljRichard Gabai
UlogeUloge: Christopher Lloyd, Timothy Bottoms, Veronica Cartwright
Godina2009. godina
Trajanje84 min.
Na programu:Сабота, 26.11.2022 u 07:00
Кратка содржина Десетгодишната Рајан (А. Гејд) живее во Бостон. Кога нејзините родители треба да патуваат во Европа, таа е испратена кај нејзиниот дедо во Монтана (К. Лојд). Дедото живее сам, неодамна станал вдовец и Рајан верува дека единствената цел на нејзиниот престој е да му прави друштво на дедо ѝ за да не се чувствува осамен. Бидејќи е вистинско градско дете, воопшто не ја интересира фасцинантната планинска природа. Но, сето тоа се менува кога ќе најде тешко повредено куче. И тоа не обично куче, туку големо и убаво куче-волк... Филмот се базира на истоимениот роман на славниот американски писател Џек Лондон.