Џек Хантер и потрагата по гробницата на Екнатон
авантура

Џек Хантер и потрагата по гробницата на Екнатон авантура

Jack Hunter and the Quest for Akhenaten's Tomb

RedateljTerry Cunningham
UlogeUloge:
Godina2009. godina
Trajanje94 min.
Na programu:Четврток, 16.09.2021 u 22:50
Кратка содржина Џек Хантер е киднапиран и однесен во американска база во Турција за да биде ангажиран во Националната агенција за безбедност. Дознава дека неговиот ментор бил убиен затоа што шефот на Литман, Дордијанов, сакал да најде античко оружје. Хантер се согласува да го побара вториот дел на другиот крај од градот, каде што археологот Лена Халстром нашла трага на наоѓалиштето. Наоѓалиштето било нападнато од мистериозни мажи со наметки. Нападот всушност го извршила секта обожаватели на Екнатон, кои се обидуваат да го украдат обелискот од музејот, откако Џек ќе го дешифрира угаритскиот текст за пронаоѓање на богатството од гробницата на фараонот.